Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Dalarhvedebrød
Foto: Skovdal & Skovdal, Stine Christiansen

Dalarhvedebrød

Dalarhvedebrød

printer Print

2 brød:

4 dl koldt vand
½ dl surdej (se opskrift side 113)
10 g gær
400 g hvedemel
140 g dalarhvedemel
15 g salt
lidt olie

Sådan gør du

Dag 1: Rør vand, surdej og gær sammen. Tilsæt hvedemel, dalarhvedemel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Kom dejen i en stor oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer.

Dag 2: Vend dejen ud på et bord drysset med dalarhvedemel. Hak eller skær den over til 2 aflange brød. Drys 2 aflange hævekurve med dalarhvedemel, og læg brødene i. Lad dem hæve i ca. ½ time ved stuetemperatur. Vend forsigtigt brødene ud af hævekurvene og over på en forvarmet bagesten (eller en forvarmet bageplade med bagepapir).

Bag brødene ved 230 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.


PRØV OGSÅ: Sprøde brød med 2 slags dip

Se, hvad vi ellers skriver om: Brød og Surdej