Eksotiske nudler
Ingredienser
200 g ægnudler
1 spsk jordnøddeolie
1 snittet rødløg
2-3 hakkede fed hvidløg
1 udkernet, fintsnittet rød chili
35 g hakkede cashewnødder eller peanuts
400 g store rå rejer, evt. tigerrejer
2 sammenpiskede æg
¼ dl hønsebouillon
¼ dl fish sauce
¼ dl soyasauce
¼ dl limesaft
1 spsk sukker
1 dl koriander- eller mynteblade.
4 store icebergblade.
fintskåret purløg.
1 pakke naan.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:26 %
-
Protein:24 %
-
Kulhydrat:50 %
Sådan gør du
Læg nudlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække 10-15 minutter.
Varm olien i en wok og rist løg og hvidløg, chili og nødder heri under omrøring et par minutter. Vip derefter det hele over på en tallerken.
Kom rejerne i wokken og steg dem under omrøring, til de har skiftet farve! Tag dem op.
Hæld æggene i – og steg under omrøring ca. 1 minut, til de er som blød røræg.
Pisk de resterende ingredienserne til saucen sammen, hæld dem i wokken, tilsæt nudler, peanutblanding samt rejer og koriander, rør 1-2 minutter og servér retten i store icebergblade med naanbrød. Drys med purløg og lidt rødløg.