
Fastelavnsboller med flødeskum
Fastelavnsboller med flødeskum
Fordelen ved denne dej er, at den kan laves flere dage forud og ligge parat i køleskabet i en kraftig plastpose.
Fastelavnsboller med flødeskum
4 æg
125 g mel
125 g smør
2½ dl mælk eller vand
100 g pyntebær
Fyld og pynt:
Kagecreme (koldrørt) af 4 dl mælk, flødeskum af ca. 4 dl piskefløde, ekstra pyntebær eller andet, f.eks. chokoladekringler eller kiwiskiver, til pynt lidt flormelis
Læs mere om fastalavsboller her
Sådan laver du fastelavnsboller med flødeskum
1. Pisk æggene sammen, og mål melet op. Kog smør og væske op, tag gryden fra varmen, og hæld alt melet i på en gang. Rør med en grydeske, til dejen har samlet sig og slipper gryden. Lad den køle lidt af.
2. Pisk æggemassen i lidt ad gangen. Stop, når dejen er blød, men ikke flydende. Hak pyntebærrene groft, og vend dem i dejen.
3. Sæt dejen på bagepapir i 20-25 boller ved hjælp af to skeer eller en sprøjtepose med stor tylle. Bag kagerne ved 190 gr. i ca. 25 min. Tag en enkelt af bollerne ud af ovnen, og vent nogle minutter. Hvis den falder sammen, skal bollerne bage endnu 5 min., men holder den formen, er de alle færdige og kan tages ud til afkøling.
4. Flæk bollerne, og læg en god teskefuld kagecreme på hver af bundene. Sprøjt flødeskum ud over cremen, og læg kagerne sammen. Sigt lidt flormelis ud over kagerne. Pynt med en flødeskumstop og et pyntebær, og server straks.
Fyld til fastelavnsboller
- Æblefyld: Skær 2-3 syrlige æbler i tern, drys med 2-3 spsk. sukker, og lad dem mørne i mikroovnen. Køl af inden brug.
- Marcipanfyld: 50 g marcipan plukkes i stykker og blandes med 50 g sukker. Massen røres jævn med lidt æggehvide.
- Kagecreme: Nemmest og mest sikkert med hensyn til salmonella er det at bruge pulver til koldrørt creme.
- Flødefyld: Flødeskum naturel eller smagt til med kakao og flormelis eller (til de voksne) med portvin.