Fastelavnsboller med remonce
SPONSORERET indhold

Fastelavnsboller med remonce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Man behøver ikke at have børn i huset for at forkæle sig selv med fastelavnsboller.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
28. feb. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
18-20 stk.

Ingredienser

Bolledej:
1 dl mælk
50 g gær
4 spsk. sukker
1 tsk. revet usprøjtet
citronskal
1 æg
200 g blødt smør
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Remonce:
50 g blødt smør
75 g sukker
½ tsk. mandelessens
1 spsk. lys sirup
evt. 3-4 spsk. rosiner
Desuden:
1 sammenpisket æg til pensling
Pynt:
glasur rørt af 4 dl flormelis, ca. 4 spsk. kogende vand og evt. levnedsmiddelfarve

Sådan bager du fastelavnsboller med remonce

  1. Boller: Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, citronskal og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  2. Rør remoncen sammen og form bolledejen til 18-20, lidt flade boller. Lav en fordybning i hver bolle, og fordel remoncen i hullerne. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  3. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne, og pynt med glasur.