Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fuldkornspasta med svampe
Foto: Anders Schønnemann Fuldkornspasta med svampe

Fuldkornspasta med svampe

Fuldkornspasta med svampe

Simpelt er bedst! Især med pasta. Her er en simpel, grov og hjemmelavet pastaret med svampe. Top den med trøfler, eller spis den, som den er.

Pasta til 3-4 personer
Print

550 g mel, tipo 00
100 g rugmel
4 små æg
1 dl olivenolie
salt
ca. 1 dl koldt vand
mel til bordet

Sauce:
800 g blandede svampe
olivenolie
1 tsk smør
2-3 spsk revet parmesan
salt og peber
lidt revet trøffel

Tilbehør:
salat

Sådan gør laver du fuldkornspasta med svampe

  1. Bland de to slags mel sammen. Hæld dem ud på bordet i en lille bunke. Lav en fordybning i midten, og kom æg, olie og salt i. Ælt dejen sammen. Saml den med lidt vand, og lad den ligge koldt i 10 minutter. Rul den ud på et meldrysset bord, så tyndt som muligt. Fold dejen sammen, og skær brede pastastrimler af den.
  2. Sæt vand over med rigeligt salt.
  3. Kog pastaen i det saltede vand i 4-5 minutter, eller til den er al dente. Dryp den af.

    Pastasauce:
  4. Del imens svampene i mundrette stykker. Rist dem i olivenolie og smør på en stor, varm pande. Kom lidt parmesan på, når svampene er gyldne.Smag til med salt og peber.
  5. Vend pastaen med svampe. Anret i dybe tallerkener. Krydr med mere peber og eventuelt trøfler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Pastaretter og Hovedret