
Gazpacho a la Price
Skøn sommermad: Gazpacho a la Price
Gazpacho er en frisk suppe til en varm sommerdag. Servér den med forskelligt tilbehør, så hver gæst kan designe sin helt egen suppe. Her får du brødrene Prices version af den skønne spanske gazpacho suppe.
preparation
Total: 40 minutter
plate
Gazpacho a la Price til 4 personer
Ingredienser
Gazpacho a la Price
2-3 skiver hvidt landbrød (uden skorpe)
2 dl vand
½ kg modne tomater
1 stor agurk
rød, gul og grøn peber (efter smag)
2-3 fed hvidløg
ca. 1 dl olivenolie
3 spsk sherryvineddike
salt og peber
Tilbehør:
2 tomater
1 salatløg (eller rødløg, finthakket)
rød og grøn peber (små tern)
½ agurk
hvidt brød (uden skorpe)
olivenolie
Sådan laver du gazpacho a la Price
- Skær brødet i mindre stykker og udblød det i koldt vand i ca. 30 min.
- Skold tomaterne og flå skindet af dem. Skær dem i kvarter og fjern kernerne.
- Skræl agurken og flæk den. Skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker.
- Vask peberfrugterne og skær dem i grove stykker uden kerner og mellemvægge.
- Pil hvidløgene og kom hele molevitten (inkl. olivenolie) i en blender.
- Tilsæt evt. lidt vand, mens der blendes (suppen må dog ikke blive alt for tynd).
- Smag til med salt, peber og sherryvinaigre. Sæt suppen i køleskabet, til den skal spises.
- Tilbehør:
- Flå evt. tomaterne, udkern dem og skær dem i fine tern.
- Det samme med pebrene og agurken.
- Skær brødet i tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olivenolie. Servér suppen med tilbehøret i små skåle.
PRØV OGSÅ: Gazpacho med vandmelon og tomat
Tip
Man kan udvide repertoiret med f.eks. små stykker serranoskinke eller hakkede, hårdkogte æg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gazpacho, Suppe, Spansk mad, John price og Hovedret
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV:
Det bedste på ALT.dk/MAD lige nu