Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost
Foto: Line Thit Klein Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost

Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost

Grillede grønne asparges med vinaigrette og hytteost

Forårets fineste grøntsag får en fantastisk smag af at komme på grill. Server med en god vinaigrette.

Print

1-2 bundter grønne asparges
1 skalotteløg
8 cornichoner
1½ spsk kapers
1 lille bundt kørvel
½-1 potte basilikum
1 tsk dijonsennep
½ citron, saft heraf
1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
2 spsk olivenolie
100 g rygeost

Sådan gør du

Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges, og kasser dem. Vend asparges med lidt olivenolie, salt og peber. Grill dem 2 minutter på hver side. Anret asparges på et fad.

Pil og skær skalotteløget i tynde skiver. Hak cornichoner og kørvel groft, og pluk basilikummen. Rør dijonsennep med citronsaft, æbleeddike, cornichoner, kapers, olivenolie, salt og peber.

Hæld dressingen over aspargesene, og drys med skalotteløg, kørvel og basilikum. Kom små teskefulde af rygeost ved aspargesene, og server.

Se, hvad vi ellers skriver om: Grønne asparges