Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på grillede gulerødder med smilende æg og bagt fisk
Foto: Line Thit Klein Grillede gulerødder med smilende æg og bagt fisk

Opskrift på grillede gulerødder med smilende æg og bagt fisk

Grillede gulerødder med smilende æg og bagt fisk

Nyd de nye gulerødder med fisk og æg. En dejlig, mættende ret.

35 minutter
Print

2 bundter nye gulerødder
4 rødspætte- eller rødtungefileter
neutral olie
salt og hvid peber
2 store æg.

Dressing
1 lille bundt persille
1 lille bundt purløg
1 tsk sennep
1 tsk honning
4 spsk olivenolie
saft af ½ citron
salt.

Sådan laver du grillede gulerødder med smilende æg

Rens gulerødderne og skær toppen af. Gnid dem ind i 1 spsk olie og drys med salt. Varm en grillpande (eller en grill) godt op og kom gulerødderne på. Grill dem på alle sider i ca. 10 min.

Tænd imens ovnen på 175 grader. Kom et stykke bagepapir i en bradepande og smør det med 1 spsk olie. Fold fiskefileterne en gang og læg dem i bradepanden. Krydr med salt og hvid peber. Bag fisken i 10-15 min.

Kog æggene smilende i 6 min, mens du laver dressingen. Hak krydderurterne og bland dem med de øvrige ingredienser til en tyk dressing. Smag til med salt.

Anret de grillede gulerødder med bagt fisk over, hæld dressing på og top med et halvt smilende æg.

Tip: Retten fungerer også fint som forret, hvis du halverer mængden af gulerødder og fisk.

Se også opskrift på pastasalat med tigerejer.  

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Grillmad, Fisk, Dansk mad og Hovedret