Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Pizza
Foto: Tina Brok Hansen

Pizza

Grillet pizza

Brug de små lækre pizzaer som snack eller forret.

2
Print

Pizza grunddej: 
350 g fintsigtet speltmel
150 g rugmel
1/2 tsk tørgær
1 tsk salt
3 dl koldt vand
ekstra jomfruolivenolie

Fyld:
4 skiver gederulle eller -ost
200 g cocktailtomater
8 små, sorte, italienske oliven uden sten
1 spsk kapers
4 ansjosfileter i olie
basilikum
oregano
ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du: 
Pizzadej: Hæld mel op i en røreskål. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt. Tilsæt langsomt vandet til melet under konstant omrøring. Når alt vandet er tilsat, ælt da dejen på medium hastighed i minimum 10 minutter. Dæk dejen med et fugtigt klæde, og lad den hvile i 10 minutter. Ælt den så kraftigt igennem i 20-30 sekunder. Del dejen i 4 portioner à ca. 100 gram, rul dem til runde kugler. Smør 4 små bøtter med en lille smule olie, læg hver kugle i en af bøtterne og lad dem hvile 12-24 timer på køl, inden du laver dine pizzaer.

Pizzafyld: Form pizzaerne, men lav dem forholdsvis tykke. Pensl dem med olie, og grill dem ca. et par minutter på hver side. Hold godt øje med ovnen. Mens de griller, laver du fyldet. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skær eventuelt ansjosfileterne i mindre stykker.
Når pizzaerne er færdiggrillede, lægger du tomatskiver, oliven, kapers og ansjosfilet på. Smuldr med ost og pynt til sidst med masser af basilikum- og oreganoblade. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Pizza, Aftensmad og Grillmad