Gulerodsvafler med bolsjebeder
SPONSORERET indhold

Gulerodsvafler med bolsjebeder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fyld din vaffel med sunde grøntsager og top den med fløjlsblød flødeost og bolsjebeder. Vaflerne er mættende og egner sig perfekt som både morgenmad og frokost.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
03. feb. 2020 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

200 g revet gulerod
350 g revet sød kartoffel
150 g revet cheddarost
75 g fuldkornsmel
1 forårsløg
3 kviste bredbladet persille
3 æg
2 spsk. kokosolie/fedt til bagning

Topping:

1 bolsjebede
1 appelsin
1 spsk. olivenolie
salt og peber
100 g flødeost
2-3 kviste bredbladet persille

Sådan gør du:

  1. Bland revet gulerod, og revet sød kartoffel i en skål.
  2. Vend sammen med revet ost og fuldkornsmel. Hak forårsløg helt fint. Skyl og hak persille helt fint. Rør hakket forårsløg og persille sammen med resten.
  3. Pisk æggene sammen i en stor skål. Kom grøntsags blandingen i æggemassen, og pisk sammen til en dej.
  4. Opvarm et vaffeljern. Smør evt. jernet med kokosfedt/olie til den første vaffel. Læg et par skefulde dej på det varme jern, og bag vaflerne.
  5. Skrub bolsjebeden, og skær den i papirtynde skiver på et mandolinjern eller rivejern. Vend bolsjebedeskiverne med appelsinsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber.
  6. Smør vafler med flødeost og top op med bolsjebeder og persilleblade.

Anbefalet til dig