Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Gyosa opskrift med fyld
Foto: Line Thit Klein Gyoza

Gyosa opskrift med fyld

Gyoza: små wrappers med fyld

en time
Print
4

1 forårsløg
250 g hakket svinekød
1 spsk fintrevet ingefær
2 spsk soja
1 spsk sesamolie
2 tsk maizena
30 stykker gyoza papir*
1 spsk neutral olie
½ dl vand

Sådan laver du opskriften

1. Rens og hak forårsløg fint – også den mørkegrønne del. Bland med kødet og rør farsen sammen med ingefær, soja, sesamolie og maizena.

2. Læg et stykke gyozapapir på et skærebræt, og hav en skål vand stående ved siden af. Fugt fingrene i vandet, og kør dem rundt langs kanten af papiret. Læg en teskefuld fyld midt på papiret, og luk den sammen – du kan evt. plissere kanterne på den ene side for at pynte, men det er ikke nødvendigt. Blive ved med at lave gyozaerne til farsen eller papiret er brugt op. Læg dem på en tallerken.

3. Varm olien i en sauterpande, og kom gyozaerne i. Lad dem stege i 5 minutter til der dannes en gylden skorpe på den nederste side. Kom så ½ dl vand ved, og kom låg på. Lad gyozaerne dampe færdig i 5 minutter. Servér med soja.

TIP:
Gyozaer kan laves til og med punkt 2 og så fryses og gemmes til en anden gang.

 

 
Se, hvad vi ellers skriver om: Wrap, Svin, Japansk mad, Hovedret, Forret og Frokost