Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

opskrift på havregrød
Foto: Tia Borgsmidt Nemt og frisk - den klassiske havregrød i fint selskab med pærer, mandler og honning

Nem havregrød

Havregrød med quinoa og mandler

Den klassiske havregrød er blevet piftet op med quinoa og mandelmælk. Servér den lækre grød til morgenmad med pærer og flydende honning på toppen.

clock 20 minutter
printer Print
plate Havregrød til 4 personer

2 spsk. sorte quinoa
2 dl vand
100 g groftvalsede havregryn
2 tsk. vaniljesukker
4 dl mandelmælk

Topping:
2 pærer
2 spsk. mandler flydende honning

Sådan laver du havregrød med mandelmælk

1. Kom quinoa og vand i en gryde, og kog i ca. 10 min.

2. Tilsæt havregryn, vaniljesukker og mandelmælk, og kog ved svag varme i ca. 5 min., til grøden er blød og quinoa kogte. Er grøden for tyk, spædes til med mere mandelmælk.

3. Server grøden med pærer i skiver, hakkede mandler og et dryp honning.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem morgenmad, Grød, Havregrød, Sund morgenmad, Quinoa, Mandler og Morgenmad