
Hjemmelavet Daim
Findes der noget bedre end en bid knasende sprød Daim? Det skulle da lige være en bid knasende sprød HJEMMELAVET Daim... Her får du en skøn opskrift på Daim:
preparation
Total: 45 minutter
plate
Ca 20 stykker Daim
Af Lone Kjær
Ingredienser
100 g smør
250 g lyst rørsukker
50 g lys sirup
1 tsk salt
75 g mandler
ca. 300 g mælkechokolade
Sådan laver du hjemmelavet Daim
- Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde. Varm op, og rør massen sammen. Kog massen, til den er gyldenbrun og karamelagtig.
- Blend mandlerne til en grov mandelmel, og vend i karamelmassen. Lad det simre yderligere 3-5 minutter.
PRØV OGSÅ: Hjemmelavet Toffifee - Fordel hurtigt karamellen på et stykke bagepapir, og lad det størkne. Det betyder ikke så meget hvilken form. Læg det evt. i køleskabet.
- Temperer chokoladen.
- Knæk karamellen i ca. 20 stykker, og vend forsigtigt i chokoladen. Afdryp, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
SE OGSÅ: Guide til chokoladetemperering
Skøn julekonfekt: 10 skønne opskrifter på juleknas & konfekt
Julens dejligste opskrifter
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt
Få vores NYHEDSBREV: