Daim hjemmelavet
Foto: Tia Borgsmidt

Hjemmelavet Daim

Findes der noget bedre end en bid knasende sprød Daim? Det skulle da lige være en bid knasende sprød HJEMMELAVET Daim... Her får du en skøn opskrift på Daim:

printer Print
clock 45 minutter
plate Ca 20 stykker Daim

100 g smør
250 g lyst rørsukker
50 g lys sirup
1 tsk salt
75 g mandler
ca. 300 g mælkechokolade

Sådan laver du hjemmelavet Daim

  1. Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde. Varm op, og rør massen sammen. Kog massen, til den er gyldenbrun og karamelagtig.
  2. Blend mandlerne til en grov mandelmel, og vend i karamelmassen. Lad det simre yderligere 3-5 minutter.

    PRØV OGSÅ: Hjemmelavet Toffifee
  3. Fordel hurtigt karamellen på et stykke bagepapir, og lad det størkne. Det betyder ikke så meget hvilken form. Læg det evt. i køleskabet.
  4. Temperer chokoladen.
  5. Knæk karamellen i ca. 20 stykker, og vend forsigtigt i chokoladen. Afdryp, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

    SE OGSÅ: Guide til chokoladetemperering
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt