Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på Toffifee
Foto: Tia Borgsmidt Det flyder ud med vidunderlig saltkaramel, når du tager en bid af denne herlige fyldte chokolade.

Toffifee opskrift

Hjemmelavet Toffifee

Skønne Toffifees - elsker du også den knitrende bakke med de små lækre chokolader, der næsten ikke er til at få ud? Det gør vi - og selvfølgelig måtte vi prøve at lave dem selv. Så her er sidste nye skud i konfektskålen - hjemmelavet Toffifee!

clock 30 minutter
printer Print
plate Ca. 20 stk. Toffifee

300 g mørk chokolade
ca. ½ glas dulce de leche
havsalt
25 g afskallede hasselnødder
kanel

Sådan laver du hjemmelavet Toffifee

  1. Del chokoladen i to portioner på 200 og 100 g.
  2. Kom den store portion i en skål, og smelt over vandbad, indtil chokoladen når en temperatur mellem 45-50 grader (mål med et sukkertermometer). Tag skålen af varmen.
  3. Rør den resterende chokolade i den smeltede lidt ad gangen, så det smelter helt. Temperaturen skal nu ned på 27-28 grader.

    PRØV OGSÅ: Nougattoppe med ristede hasselnødder

  4. Stil skålen med chokoladen tilbage over vandbadet, og varm op til en temperatur på 31-32 grader, hvorefter den er arbejdsklar.
  5. Fyld en chokoladeform med chokolade, og bank overskydende chokolade fra. Lad det stivne.
  6. Smag dulce de leche til med salt, og kom den i en sprøjtepose.
  7. Fordel lidt dulce de leche i hver chokoladeskål sammen med et par afskallede hasselnødder.

    SE MERE: Snebolde med hvid chokolade og kokos

  8. Lav et låg af chokolade, og drys med lidt kanel.
  9. Lad chokoladerne stivne, inden du banker dem ud af formen
Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt og Chokolade