Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på nougattoppe med ristede hasselnødder
Foto: Line Thit Klein Nougattoppe med ristede hasselnødder.

Opskrift på nougattoppe med ristede hasselnødder

Nougattoppe med ristede hasselnødder

Choko-nougattoppe med ristede hasselnødder: Nougat og hasselnødder er et klassisk match, som alle elsker.

25 minutter
Print
20 stk. nougattoppe med ristede hasselnødder

70 g hakkede hasselnødder uden skal
150 g nougat
100 g lys chokolade
ca. 20-25 hele hasselnødder uden skal.

Sådan laver du nougattoppe

1. Rist de hakkede hasselnødder i ovnen på 180 grader i ca. 4-5 min til de er gyldne og duftende.

 

2. Hæld dem i en kold skål og lad dem køle helt ned. Rist derefter de hele nødder i 8-10 min til også de er gyldne og dufter kraftigt af nødder. Lad dem køle ned.

 

PRØV OGSÅ: Raw nougatkage

 

3. Smelt i mellemtiden nougat og lys chokolade i vandbad til massen er smeltet. Bland de hakkede nødder i chokoladeblandingen og fyld den i små forme. Top med en hel hasselnød, og lad nougattoppene stå køligt til de er stivnet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Julemad, Konfekt, Søde sager, Dansk mad og Dessert