Sådan laver du hornfisk med nye kartofler, spinat, hyld og rabarber
SPONSORERET indhold

Hornfisk med nye kartofler, spinat, hyld og rabarber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En superenkel ret, hvor den tidlige sommers allerbedste råvarer får plads til at vise, hvad de kan. Hornfiskene steges med benene i. De er grønne og nemme at få øje på og fjerne, mens man spiser.

Af: Mette Helbæ Foto: Line Thit Klein
16. jun. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

800 g små nye kartofler
200 g spinat
20 g smør
2 stængler rabarber
4 skærme hyldeblomster
salt

Hornfisk:
1 dl rug- eller boghvedemel
2 tsk salt
2 tsk groftkværnet peber
3-4 hornfiskefileter
smør til stegning.

Sådan laver du hornfisk med nye kartofler, spinat, hyld og rabarber

Skrub kartoflerne rene, og kog dem i saltet vand ca. 10-15 min. Hak spinaten groft, mad og skær rabarberne i tynde skiver.

Smelt smørret på panden, og kom kartoflerne på sammen med spinaten (obs: bruger du babyspinat, skal den først på panden umiddelbart inden servering, ellers klasker den sammen). Sauter 5 min, og kom så rabarberne ved.

Rør rundt, og klip hyldeblomster ud over. Rør rundt igen. Krydr med salt.

Hornfisk:
Rør melet sammen med salt og peber. Skær fiskene i mindre stykker, og vend stykkerne i melet.

Smelt smørret på en pande. Steg fiskestykkerne 3-4 min på hver side, til de grønne ben kan ses i kanterne. Servér straks fiskene sammen med tilbehøret.

PRØV OGSÅ: Rabarber-hyldeblomstsyltetøj