Opskrift på hyben-ketchup med tomat, chili og æble
SPONSORERET indhold

Hyben-ketchup med tomat, chili og æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smag af evig sommer med hybenketchup.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
06. sep. 2012 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

2 glas (svarende til ca. 6 dl i alt)
25-30 hyben
2 æbler
300 g tomater
1½ spsk olivenolie
1½-2 tsk finthakket rød chili
1½ spsk tomatpure
1 dl vand
70 g rørsukker
3 spsk æbleeddike.

Sådan laver du hybenketchup:

Tag stilk og blomst af hyben – halver dem og skrab hybenkernerne ud f.eks. med bagsiden af en teske, og kasser kernerne. Skræl æblerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehuset. Skær tomaterne i grove stykker.

Kom olivenolie i en gryde, tilsæt finthakket chili og lad det riste ved svag varme 1 minut. Tilsæt hyben, æbler, tomater, tomatpure og vand og lad det simre under låg ca. 20 min. Hæld rørsukker og æbleeddike i gryden og kog det fortsat nogle minutter. Blend din ketchup til jævn konsistens og krydr med lidt salt, og evt. lidt ekstra sukker og eddike hvis der er behov for det.

Kom hyben-ketchuppen på glas og opbevar den i køleskabet.

Prøv også syltet æble og selleri med røget fisk