Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Is med saltkaramelsauce og bær
Foto: Line Thit Klein

Is med saltkaramelsauce og bær

Is med saltkaramelsauce og bær

Karamelsauce er fantastisk istilbehør sammen med friske bær.

Print

Saltkaramelsauce:
175 g sukker
40 g smør
et nip salt
1½ dl piskefløde

1 l god vaniljeis*
200-300 g friske bær: jordbær, hindbær og blåbær.

Sådan gør du

Saltkaramelsauce: Kom sukker i en gryde, og smelt det til gylden karamel ved jævn varme. Tag gryden af varmen, og rør smør og lidt salt i. Opvarm det ved stille varme. Tilsæt piskefløde under omrøring, og lad det simre kort til gylden karamel. Tag karamelsaucen af varmen, og hæld det på glas. Hvis din karamel er blevet lidt for tyk, når den er afkølet, kan du røre et par skefulde kogende vand i karamellen og herved opnå flydende konsistens.

Tag vaniljeisen ud af fryseren en halv time før, den skal spises, og sæt den i køleskabet. Rør evt. isen blød og cremet. Kom is, bær og karamelsauce i et serveringsglas, og server med det samme.

*Vil du lave en god og hurtig vaniljeis, så pisk 6 æggeblommer med 150 flormelis og kornene fra en halv vaniljestang. Pisk ½ liter fløde i en anden skål, og vend det sammen med æggeblandingen. Kom det i en boks og frys ca. 4-6 timer. Du behøver ikke at røre undervejs.


PRØV OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte