Italiensk påskebrød
Foto: Thomas Hergaard

Italiensk påskebrød - opskrift fra Hjemmet

Italiensk påskebrød

Dette italienske påskebrød er et fyldigt og sødt gærbrød, som passer fint til påskens søndagsmorgenmad eller brunch. Her er nok til mindst til 8 personer.

printer Print

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1¼ time
Bagetid: Ca. 25 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
3 spsk rom eller likør (f.eks en appelsinlikør)
75 g sukker
½ tsk salt
150 g smør
450-500 g mel
revet skal af 1 citron
50 g lyse rosiner
50 g sukat (hakket)
50 g pomerans (hakket)
Pensling:
Sammenpisket æg
Pynt:
Flormelisglasur
krymmel

  1. Udrør gæren i fingerlunet mælk. Tilsæt de sammenpiskede æg, rom, sukker og salt.
  2. Findel smørret i de 400 g af melet. Bland revet citronskal, rosiner, sukat og pomerans i de 400 g af melet. Kom det i gærvæden og slå dejen sammen.
  3. Tilsæt yderligere mel, til dejen ikke klistrer – den skal dog stadig være meget blød. Jo mere lind dejen er, desto saftigere konsistens får brødet.
  4. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.
  5. Del dejen i to portioner, den ene lidt større end den anden.
  6. Rul den store til en lang pølse og læg den som en ring i en smurt springform (24 cm i diameter).
  7. Rul den anden portion til en lang pølse, del den i to og læg dem som kors i ringen.
  8. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  9. Lad brødet svale og tag det ud af formen. Rør flormelis og vand sammen og kom glasuren på. Drys med krymmel, inden glasuren er stivnet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Italiensk mad og Tilbehør