
SPONSORERET indhold
John Prices grønsagssuppe
Den purerede suppe serveres med purløgsdrys. Spis et godt brød til.<br><br><i>„Jeg kalder suppen: Hvad har grønthandleren i dag? – vand har vi selv. Suppen, De får opskrift på her, er både velsmagende, mættende og sund. Og så kræver det ikke den store arbejdsindsats, for De skal jo ikke stå og se på gryden, mens suppen bliver til“</i>
(4 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: Ca. 45 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
4 store kartofler
3-4 store løg
3-4 porrer
2-3 gulerødder
½ knoldselleri
et par stilke timian og persille samt 3 laurbærblade
2 spsk konc. tomatpuré
salt og peber
1½ liter vand eller suppe (kogt på evt. kylling)
2 tsk salt pr. liter vand
kværnet peber
250 g ærter
1 bdt purløg
- Skær alle grønsagerne i mindre stykker og kom dem i en gryde. Bind krydderurterne sammen med bomuldsgarn, så de kan fiskes op efter kogningen.
- Hæld vand på grønsagerne og bring i kog. Skum suppen og tilsæt salt. Lad suppen koge, til grønsagerne er godt møre.
- Tag krydderurtebuketten op og findel alle grønsagerne i blender eller foodprocessor.
- Hæld tilbage i gryden og spæd med suppen. Bring i kog og smag til med salt og peber. Kog ærter med de sidste to min.
- Drys suppen med klippet purløg lige inden servering, eller lad hver især komme på sin portion.