Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Jordbærmarmelade med ingefær
Foto: Thomas Hergaard

Jordbærmarmelade med ingefær - opskrift fra Hjemmet

Jordbærmarmelade med ingefær

Nem hjemmelavet marmelade med jordbær. Marmeladen har fået et ekstra pift med frisk ingefær.

Print

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 2 l)
1 kg jordbær
1 usprøjtet citron
1 dl vand
1 kg syltesukker
1 stk. frisk ingefær

Sådan laver du jordbærmarmelade

  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i halve eller kvarte og kom dem i en gryde sammen med 1-2 tsk fintrevet citronskal og vand. Giv bærrene et opkog og kog dem 5 min. under låg.
  2. Tilsæt syltesukkeret og ca. 1 spsk fintrevet ingefær og bland det godt.
  3. Bring jordbærrene i kog igen og lad dem koge kraftigt i 5 min. Tag gryden af varmen, fjern skummet og lad marmeladen stå i gryden i 15 min.
  4. Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk dem til med det samme.
  5. Opbevar mørkt og køligt. Brug marmeladen på brød, til pandekager og is eller som fyld i en lagkage.
Se, hvad vi ellers skriver om: Ingefær, Marmelade og Jordbær