Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kæmperejer på spyd med fetasalat
Foto: Thomas Hergaard

Kæmperejer på spyd med fetasalat - opskrift fra Hjemmet

Kæmperejer på spyd med fetasalat

Rejer er altid populært. Her serverer vi kæmperejer på spyd ledsaget af en lækker fetasalat.

plate 2 personer
printer Print

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 8 min.
Ikke fryse-egnede
12 pillede, rå kæmperejer (400 g)
1 fed hvidløg (finthakket)
½ spsk frisk oregano (hakket)
1 usprøjtet citron
½+2 spsk olie
salt og peber
2-3 tomater (i skiver)
1 agurk (i skiver)
½ rødløg (fintsnittet)
75 g feta/salatost
Tilbehør: evt. brød

  1. Vend rejerne med hvidløg, oregano, lidt fintrevet citronskal, olie, salt og peber. Lad dem trække i køleskabet, mens salaten tilberedes.
  2. Anret tomat og agurk på et fad og drys med rødløg og feta.
  3. Rør en dressing af 1 spsk citronsaft, 2 spsk olivenolie, finthakket oregano, salt og peber og dryp den over salaten.
  4. Træk rejerne på spyd og steg dem på en varm grill, grillpande eller under grillen i ovnen (3-4 min. på hver side).
  5. Servér straks – evt. med lidt grillstegt brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Dansk mad, Grillmad, Grillspyd, Feta og Hovedret