Pasta carbonara opskrift Jamie Oliver
SPONSORERET indhold

Klassisk carbonara a la Jamie Oliver

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Selvom det her er en af de mest berømte romerske pastaretter, har kombinationen af skinke, æg, ost og pasta faktisk en lang tradition overalt i Italien. Der er meget polemik omkring, hvordan man laver den perfekte carbonara, men at bruge god guanciale, masser af absolut friskknust peber foruden at styre temperaturen benhårdt, er helt essentielt for denne gode ret.

Af: Jamie Oliver Foto: David Loftus
16. okt. 2018 | Opskrift | ALT.dk
4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

80 g af et stykke guanciale (tørret svinekæbe) eller røget pancetta
10 g tørrede porcini (rørhatte)
2 kviste frisk rosmarin
80 g tørt rustikt brød
½ spsk sorte peberkorn
300 g tørret spaghetti eller bucatini
2 store æg
50 g parmesan

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    475 Kcal
  • Fedt:
    15 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    66 %

Sådan laver du den klassiske cabonara

  1. Skær sværen af guancialen, hak sværen fint og kom den op i en blender sammen med porcinierne.
  2. Pluk rosmarinen ned i, riv brødet i småstykker og blend det til grov rasp.
  3. Rist det på en stor, tør pande ved jævn varme, til det er gyldent, vend i det undervejs.
  4. Kom det i en skål til senere.
  5. Rist peberkornene kort på den samme pande, stød dem derefter helt fint i en morter.
  6. Sigt peberet igennem en sigte, og kasser hvad der ligger tilbage i den.
  7. Tag panden af blusset og lad den køle lidt af.
  8. Kog pastaen imens i en gryde kogende, saltet vand ifølge anvisningen på pakken.
  9. Skær i mellemtiden guancialen i 1 cm strimler, kom dem på panden sammen med peberet og rist det ved svag-jævn varme, indtil fedtet er smeltet, og guancialen er gylden.
  10. Pisk æggene sammen i en skål, riv det meste af parmesanen ned over dem og pisk igen.
  11. Træk pastaen op af gryden med en tang og kom den direkte over på panden sammen med det, som hænger ved af stivelsesrigt kogevand, for at afbryde stegningen.
  12. Vend det hele godt rundt, tag panden af varmen og – det her er virkelig vigtigt! – vent i 2 min. til det er kølet lidt af, før du tilsætter æggene (er pastaen for varm, bliver det til scrambled eggs; rammer man rigtigt, bliver de silkebløde og elegante).
  13. Vend det hele lidt rundt, løsn evt. retten med lidt af pastavandet om nødvendigt.
  14. Anret straks, riv resten af parmesanen ud over og server med det sprøde drys til.

Anbefalet til dig