Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fransk æbletærte - tarte tatin
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Tarte tatin - fransk æbletærte

Nem tarte tatin

Klassisk fransk upside- down æblekage. En opskrift af Pernille Skjødt.

40 minutter
Print
Tarte tatin til 6-8 personer

4-6 æbler
100 g sukker
50 g smør
½ vaniljestang, kornene heraf
200 g butterdej

Tilbehør:
vaniljeis eller cremefraiche

Sådan laver du tarte tatin

1. Skræl æblerne og skær dem i kvarter, og tag kernehuset ud. Skær æblestykkerne i grove både.

2. Kom sukker på en pande, og lad det smelte langsomt, til det bliver til gylden karamel. Tilsæt smørret, og rør rundt med en træske. Tilsæt æbler og vanilje, og sving æblerne rundt i karamellen nogle minutter. Hæld æbler og karamel over i en springform af 22-24 cm, og fordel dem (du kan også lade æblerne være på panden, hvis håndtaget på din stegepande kan tåle en tur i ovnen). Lad det køle af på køkkenbordet 15-20 minutter.

3. Rul butterdejen ud til en cirkel, som passer til springformens diameter, og prik dejen med en gaffel. Læg dejen oven på æblerne, og fold den ned omkring æblerne i kanten.

4. Bag din tarte tartin i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til butterdejen er færdigbagt, og æblerne lækkert karamelliseret.

5. Tag den ud af ovnen, og lad den stå 2-3 minutter, og vend den ud på et fad.  Server tarte tartin med vaniljeis eller cremefraiche.

Tip

Brug faste og lidt syrlige æbler, så du får hele karamelliserede æblestykker i stedet for æblemos.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dressing, Kage, Fransk mad og Bageopskrifter