Fransk æbletærte - tarte tatin

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Tarte tatin - fransk æbletærte

Bag en nem & lækker tarte tatin

Nem opskrift på tarte tatin. Klassisk fransk upside- down æblekage, der her er bagt med færdig butterdej. Få den nemme og lækre opskrift lige her...

star star star star star
(16) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 40 minutter
plate Tarte tatin til 6-8 personer

Det skal du bruge til en nem tarte tartin

  • 4-6 æbler
  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • ½ vaniljestang, kornene heraf
  • 200 g butterdej
  • Tilbehør: vaniljeis eller cremefraiche

Sådan laver du tarte tatin

  1. Skræl æblerne og skær dem i kvarter, og tag kernehuset ud. Skær æblestykkerne i grove både.
  2. Kom sukker på en pande, og lad det smelte langsomt, til det bliver til gylden karamel. Tilsæt smørret, og rør rundt med en træske. Tilsæt æbler og vanilje, og sving æblerne rundt i karamellen nogle minutter.
  3. Hæld æbler og karamel over i en springform af 22-24 cm, og fordel dem (du kan også lade æblerne være på panden, hvis håndtaget på din stegepande kan tåle en tur i ovnen). Lad det køle af på køkkenbordet 15-20 minutter.
  4. Rul butterdejen ud til en cirkel, som passer til springformens diameter, og prik dejen med en gaffel. Læg dejen oven på æblerne, og fold den ned omkring æblerne i kanten.
  5. Bag din tarte tartin i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til butterdejen er færdigbagt, og æblerne lækkert karamelliseret.
  6. Tag den ud af ovnen, og lad den stå 2-3 minutter, og vend den ud på et fad.  Server tarte tartin med vaniljeis eller cremefraiche.
star star star star star
(16) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Tip

Brug faste og lidt syrlige æbler. På den måde får du hele karamelliserede æblestykker i stedet for æblemos. Det giver lidt mere bid i kagen og lidt ekstra syrlig smag.

Lav selv butterdejen til din tarte tatin

Butterdej kan være en drilsk størrelse, og derfor kan vi sagtens forstå, at du vælger at købe den fra supermarkedet. Det er nemt, og du kan dermed lægge alt dit fokus på den lækre fyld. 

Har du alligevel mod på at kaste dig over butterdejen, så kræver det faktisk ikke mange ingredienser. Ofte skal du blot bruge:

  • Vand
  • Mel 
  • Smør
  • Salt

Laver du din egen butterdej, kan du også sige, at din tarte tatin er hundrede procent hjemmebagt, hvilket er meget imponerende. Så kast dig endelig ud i det. Måske er du et naturtalent. 

Tarte tatin: Den franske delikatesse

Tarte tatin er en skøn æbletærte med oprindelse i Frankrig. Der findes flere forskellige udlægninger om, hvordan tærten er komme til, hvor én lyder på, at to franske søstre ved en fejl kom til at vende tærten på hovedet. En anden udlægning lyder på, at tarte tatin-opskriften stammer fra en greves kok. Begge versioner viser, hvad der er specielt bemærkelsesværdigt ved kagen - nemlig at den vender på hovedet, og at den er en fransk delikatesse i dag. 

Bager du din egen tarte tatin, kan du bringe lidt af Frankrig hjem i din egen stue. Du får både en lækker tærte og en sjov historie, du kan viderefortælle til dine gæster.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dressing, Kage, Fransk mad, Æbletærte, Æble, Tærte og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg