Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

kokostoppe med appelsin
Foto: Ditte Ingemann

kokostoppe med appelsin

Kokostoppe med appelsinskal

Disse toppe er sødet med kokossukker, som er sundere end hvidt sukker og giver ikke samme store udsving i blodsukkeret.

plate 10 stk.
printer Print

200 g kokosmel
60 g smeltet kokosolie
2 æg
5 spsk kokossukker
skal fra 1 økologisk appelsin

Sådan gør du: Bland alle ingredienserne til makronerne godt sammen med en ske, og form dejen til små toppe. Det gøres nemmest med fugtige hænder, som sættes på en bageplade med bagepapir. Bag kokostoppene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne.
Vil du lave en luksusudgave, så dyp bunden i smeltet chokolade (ca. 50 g), og drys med frysetørrede bær. Sæt toppene på køl, og lad chokoladen stivne helt inden servering. TIP! Kokossukker kan købes i langt de fleste supermarkeder og helsekostbutikker.

Energi pr. stk.: 200 kcal, fedt 80%, protein7%, kulhydrat 13%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Dessert, Ditte Ingemann, Appelsin og Sund kage