Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på hjemmebagte teboller
Foto: Mikkel Adsbøl Nybagte teboller smager himmelsk med lidt smør og god skive ost.

Teboller opskrift

Lækre teboller til weekenden

Teboller - bagerens brødklassiker. Teboller skal være så lette og bløde som muligt, og det kræver en blød dej.

en time, 30 minutter
Print
Ca. 14 teboller

75 g smør
3 dl mælk
40 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
½ tsk. stødt kardemomme
ca. 400 g mel
1 æg til pensling

Sådan bager du teboller

  1. Smelt smørret, tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Hæld den fingervarme væske over smuldret gær, salt, sukker og kardemomme.
  2. Tilsæt ca. 200 g mel, og pisk blandingen godt igennem. Tilsæt gradvis mere mel, mens du ælter dejen færdig.
  3. Den skal være meget blød, så du skal arbejde med let hånd og små meldrys indimellem. Lad dejen hæve ca. 40 min. lunt og tildækket.
  4. Sigt mel over dej og bord, og vend den ud. Sigt mere mel over den, ælt den let, og del den i 14 lige store portioner.
  5. Tril dem til boller, og stil dem til efterhævning på pladen i ca. 30 min.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 210 gr. i ca. 14 min.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Brød, Dansk mad og Morgenmad