Lammekebab og spinat-kartofler
Ingredienser
Fars:
1 kg hakket lammekød
50 g rasp
2 æg
1 finthakket grøn chili
1 finthakket skalotteløg
3 finthakkede fed hvidløg
50 g ingefær
1 bdt frisk koriander
2 tsk salt.
Spinat-kartofler:
1 kg spinat
3 spsk vegetabilsk olie
1 løg, i tern
2 finthakkede fed hvidløg
1 spsk stødt spidskommen
600 g kartofler, skrællet i store tern
salt og friskkværnet peber.
Raita:
2 gulerødder, i små tern
1 agurk, i små tern
1 rødløg, i små tern
4 spsk friskhakket mynte
4 spsk friskhakket dild
4 dl yogurt naturel.
Sådan gør du
Rør farsen sammen og form lange pølser a 6-7 cm. Sæt dem på træspyd og læg dem på en bageplade med bageplade. Bages i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
Skyl spinaten grundigt i koldt vand. Varm olie på en pande, og steg løg, hvidløg, krydderier og kartoffeltern ca. 10 minutter, til kartoflerne er møre, vend spinaten i og lad det sautere i 3 minutter. Smag til med salt og peber.
Raita: Vend grøntsagerne med mynte, dild, yoghurt, salt og peber.
Servér lammespyd med kartoflerne og yoghurtsalaten.