Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lammekofta i pitabrød
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Lammekofta i pitabrød

Lammekofta i krydrede pitabrød

Salat & krydrede pitabrød med fennikelfrø.

4
Print

400 g hakket lammekød
½ dl hakket mynte
1 lille løg
1-2 fed hvidløg
1 tsk groft stødt spidskommen
1-2 spsk sød paprika
salt, peber
1 spsk olivenolie

DIP:
75 g fetaost
5% 1 dl yoghurt
1-2 fed knust hvidløg
2 spsk reven skal af økocitron
grov peber

4 grove pitaer
olie til pensling
fennikelfrø
flaget havsalt
romainesalat
lime

SÅDAN GØR DU: Bland kødet med mynte, løg og hvidløg samt krydderier. Del og form det til 8 aflange kødboller, og læg dem på en plade med bagepapir. Pensl kødet med olie og bag koftaerne midt i ovnen ved 200° i 10-12 min.
Smuldr og rør fetaosten med yoghurt, smag til med hvidløg, citronskal samt groft peber.
Flæk pitabrødene, pensl dem med olie, og drys fennikelfrø og lidt flaget salt på, og rist dem gyldne i ovnen ved 225° i 5-6 min.
Server de varme pitabrød til lammekoftaerne med feta-citron-dip, sprød romaine og lime.

Energi pr. person: 440 kcal, fedt 30%, protein 31%, kulhydrat 39%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad og Pitabrød