Lun salat med torskerogn
Torskerogn er et hit. Og skal det gå virkelig stærkt, kan den købes kogt. Så er den lige til at skære i skiver og riste. Det er også top-i-orden-gæstemad!
Ingredienser
Croutoner:
4 tykke skiver
rugbrød
lidt olivenolie
salt
Dressing:
2 dl kærnemælk
1 spsk mayonnaise
2 spsk citronsaft
salt og peber
Dildolie:
1 stor håndfuld dild
2 dl olivenolie
salt
Rogn:
600 g kogt
torskerogn
lidt mel
olivenolie
salt
Salat:
3-4 hjertesalater
olivenolie
salt
citronbåde
lidt hakket dild
Sådan gør du
Croutoner: Skær rugbrødet i tern, vend dem med olivenolie og salt, og bred dem ud på en bageplade. Bag dem sprøde ved 200 grader i 10-15 min. Køl dem af.
Dressing: Rør kærnemælk, mayonnaise og
citronsaft sammen. Smag til med salt og peber.
Dildolie: Blend dild og olie. Smag til med salt.
Rogn: Skær rognen i skiver, og vend dem i mel. Steg dem i olivenolie, til de er gyldne. Smag dem til med salt.
Salat: Flæk salaterne, og steg dem i en smule olivenolie på en varm pande, eller grill dem på en grillpande. De skal bare have 1- ½ minut på hver side. Smag dem til med salt.
Anret salat og torskerogn med masser af citronbåde og lidt hakket dild. Server straks med dressing og dildolie.
PRØV OGSÅ: 5 lækre vegetarretter
PRØV OGSÅ: Sprød, grøn og nem forårsmad med få ingredienser
PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad
Tip
Køb eventuelt færdige rugbrøds-croutoner. Mange bagere har dem.