Lun salat med torskerogn
Foto: Anders Schønnemann Lun salat med torskerogn

Lun salat med torskerogn

Lun salat med torskerogn

Torskerogn er et hit. Og skal det gå virkelig stærkt, kan den købes kogt. Så er den lige til at skære i skiver og riste. Det er også top-i-orden-gæstemad!

printer Print
plate 4

Croutoner:
4 tykke skiver
rugbrød
lidt olivenolie
salt

Dressing:
2 dl kærnemælk
1 spsk mayonnaise
2 spsk citronsaft
salt og peber

Dildolie:
1 stor håndfuld dild
2 dl olivenolie
salt

Rogn:
600 g kogt
torskerogn
lidt mel
olivenolie
salt

Salat:
3-4 hjertesalater
olivenolie
salt
citronbåde
lidt hakket dild

Sådan gør du

Croutoner: Skær rugbrødet i tern, vend dem med olivenolie og salt, og bred dem ud på en bageplade. Bag dem sprøde ved 200 grader i 10-15 min. Køl dem af.

Dressing: Rør kærnemælk, mayonnaise og
citronsaft sammen. Smag til med salt og peber.

Dildolie: Blend dild og olie. Smag til med salt.

Rogn: Skær rognen i skiver, og vend dem i mel. Steg dem i olivenolie, til de er gyldne. Smag dem til med salt.

Salat: Flæk salaterne, og steg dem i en smule olivenolie på en varm pande, eller grill dem på en grillpande. De skal bare have 1- ½ minut på hver side. Smag dem til med salt.

Anret salat og torskerogn med masser af citronbåde og lidt hakket dild. Server straks med dressing og dildolie.

PRØV OGSÅ: 5 lækre vegetarretter

PRØV OGSÅ: Sprød, grøn og nem forårsmad med få ingredienser

PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad

Tip

Køb eventuelt færdige rugbrøds-croutoner. Mange bagere har dem.