Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat
Foto: Line Thit Klein Majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat

Opskrift på majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat

Majskager med tigerrejer, cherrytomater og koriandersalat

En ret med asiatiske undertoner fra tigerrejser, chili og koriander.

clock 55 minutter
printer Print
plate 4

300 g majs, friske eller frosne (optøede)

1 fed hvidløg

1 dl hvedemel

1 tsk bagepulver

2 æg
1 halv tsk chiliflager
8-10 tigerrejer uden skal, grofthakket

salt

sort peber

2 spsk vegetabilsk olie

1 halvt bundt koriander, grofthakket

1 rødløg, finthakket

1-2 spsk olivenolie 

200 g cherrytomater på stilk

 

Sådan laver du majskager

Start med at klippe tomaterne ud i fire buketter. Bag dem i forvarmet ovn på 185 grader i 12-15 min.

Blend 200 g af majsene med hvidløg til en fin puré. Bland mel og bagepulver i, og blend det i sammen med æggene et ad gangen.

Vend de sidste majs, rejer og chiliflager i, og krydr med salt og peber. Steg majskagerne af i olie på en varm pande i ca. 2-3 min på hver side.

Bland koriander med rødløg og olivenolie.

Anret de varme majskager med tomater og koriandersalat.

Prøv også moules marinière med fennikel

Se, hvad vi ellers skriver om: Brød, Mexicansk mad, Hovedret og Frokost