Opskrift på marengs med karamelsauce og figner
Foto: Line Thit Klein Marengs med karamelsauce, flødeskum og figner

Opskrift på marengs med karamelsauce og figner

Marengs med karamelsauce, flødeskum og figner

Så smuk, forførende og sanselig. Desserten med med karamel, figner og marengs er nemmere at lave, end man skulle tro – så kast dig trygt ud i det!

printer Print
plate 8

8 æggehvider
400 g sukker
6-8 friske figner
5 spsk rørsukker
1 økologisk appelsin, saft og skal heraf
5 dl piskefløde

Karamelsauce
2½ dl sukker
4 spsk smør
2½ dl piskefløde
evt. havsalt

Sådan laver du desserten

1. Tænd ovnen på 130 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Bland æggehvider og sukker i en skål, der kan tåle varme, og pisk blandingen i skålen over vandbad, indtil sukkeret er helt opløst. Pas på, at der ikke sniger sig noget vand op i skålen. Når sukkerkrystallerne er smeltet, tager du skålen af varmen og pisker videre, indtil marengsmassen er helt afkølet og meget stiv i konsistensen.

2. Spred marengsen ud på bagepladen til en rund marengsbund på ca. 28 cm i diameter og bag den i 50-60 minutter, til bunden er sprød udenpå. Lad marengsbunden køle helt af, mens du gør fignerne klar.

3. Sæt ovnen på grill, og skær fignerne i kvarter. Læg dem på et ovnfast fad, og drys med rørsukker, appelsinsaft og -skal. Gril fignerne i 8 minutter, til de karamelliserer let, men stadig holder formen. Tag dem ud og lad dem køle helt af.

4. Lav karamelsaucen ved at komme alle ingredienser i en gryde og varme dem forsigtigt op, til saucen er glat. Pisk fløden til skum, og bred den ud over den afkølede marengsbund, læg de afkølede figner ovenpå og dryp med ca. 3 dl af karamelsauce. Server resten af saucen ved siden af. Spis og nyd!

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Marengs, Karamel, Dansk mad og Dessert