
Banankage a la marmorkage
Marmoreret banankage
Næsten som en klassisk marmorkage, bare endnu bedre med banan og rigtig chokolade.
MARMORERET BANANKAGE
Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(1 kage, ca. 16 stykker)
1 vaniljestang
200 g smør
200 g sukker
4 æg
150 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
100 g god mørk chokolade
2 bananer
kakaopulver til drys
- Tænd ovnen på 175 grader. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, 150 g sukker og vaniljekorn hvidt.
- Del æggene, og rør æggeblommer i dejen en ad gangen. Pisk videre ca. 5 min.
- Pisk æggehviderne halvstive. Drys de sidste 50 g sukker i, mens der fortsat piskes. Pisk hviderne helt stive.
- Rør forsigtigt 1/3 af hviderne i dejen.
- Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt over dejen. Vend det forsigtigt i dejen. Fold nu resten af æggehviderne i.
- Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Mos bananerne.
- Tag en tredjedel af dejen fra, og vend med smeltet chokolade. Resten af dejen vendes med moste bananer.
- Fordel halvdelen af den hvide dej i bunden af en sandkageform foret med bagepapir. Dæk derefter med chokoladedejen, og slut med resten af den hvide dej. Vend lidt skødesløst rundt i dejen med en gaffel, så dejen bliver marmoreret.
- Bag kagen i ca. 50 min. på nederste rille. Afkøl kagen, før den drysses med kakaopulver og skæres i skiver.
12 opskrifter på banankage
Se, hvad vi ellers skriver om: Banankage
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: