Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Millionbøf med gremolata
Foto: Mikkel Adsbøl

Millionbøf med gremolata - opskrift fra Hendes Verden

Millionbøf med gremolata

Nem og lækker millionbøf med gremolata og kartoffelmos.

4 personer
Print

Millionbøf med gremolata
2 store løg
20 g smør
500 g hakket oksekød ca. 10% fedt
2 spsk. hvedemel
3 spsk. gastrikt (se opskrift herunder)
4 dl oksebouillon
salt, peber
Gremolata:
4 spsk. hakket persille
2 fed finthakkede hvidløg
2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
Tilbehør:
kartoffelmos evt. pyntet med peberfrugt eller chilitern og grøn salat

  1. Hak løgene. Smelt smørret i en gryde, til det er gyldent. Brun kødet, til det har skiftet farve. Kom løgene i, og svits dem med 2-3 min. Drys hvedemelet over, og vend rundt.
  2. Tilsæt gastrikt og bouillon. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 30 min. Rør jævnligt.
  3. Lav en blanding af persille, hvidløg og citronskal. Server det til retten.
  4. Gastrikt er en nedkogt eddike-sukkerblanding, som både giver saucen kulør og ekstra god smag. Du kan købe den færdig eller nemt lave den selv:
  5. Sådan laver du gastrikt: Smelt 150 g sukker langsomt, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt 1½ dl balsamicoeddike. Kog det sammen nogle min. Afkøl, og opbevar i køleskab i en tillukket ren flaske.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Simremad, Nem aftensmad og Hovedret