
SPONSORERET indhold
Mini-påskecheesecakes med citron
Lækre små cheesecakes med et syrligt pift af citrus. Perfekt som afslutning på en god påskemiddag eller desserten til påskefrokosten.
(6-8 stk.)
Ingredienser
Bund:
200 g digestive-kiks
50 g sukker
100 g smør
Fyld:
4 blade husblas
100 g hvid chokolade
4 spsk. citronsaft
1 dl cremefraiche 18 %
200 g flødeost
2 tsk. reven skal af en usprøjtet citron
1 ds. pasteuriseret æggehvide, svarer til 1
½ æggehvide
100 g sukker
3½ dl piskefløde
frisk mynte til pynt
- Kom kiks, sukker og smør i en foodproces-sor, og miks det sammen. Fordel kiksemas-sen i bunden af 12-16 små glas eller muf-finsforme. Pres kiksebundene godt sammen. Stil dem tildækket i køleskabet.
- Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min.
- Smelt hakket hvid chokolade i mikroovn eller over vandbad.
- Smelt husblassen i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Rør citronsaften i. Rør cremefraiche og flødeost i sammen med citronskal. Rør lidt af denne masse i husblassen. Rør husblasmassen i resten af flødeostemassen. Rør nu lidt af denne masse i chokoladen. Vend chokolade-blandingen i flødeostemassen.
- Pisk æggehviden med sukkeret, til det er hvidt og luftigt. Vend de piskede æggehvi-der i flødeostemassen. Pisk fløden til skum, og vend også det i. Hæld massen over kikse-bundene. Dæk med plastfilm. Stil desserten i køleskab 3-4 timer. Pynt desserterne med mynte.