
Nøddebrød
Her er et brød uden mel. Det består udelukkende af frø, nødder, kerner og æg. Det smager super godt – især til ost, men husk, at der er meget energi i sådan et brød her! Ganske almindeligt ristet rugbrød, kan sagtens stå side om side med dette brød.
Ingredienser
5 æg (M)
1 dl olivenolie
2 tsk salt
100 g hørfrø
50 g chiafrø
50 g sesamfrø
50 g hampefrø
50 g solsikkefrø
100 g mandler
100 g græskarkerner
100 g hasselnødder
100 g tørrede figner i strimler
Sådan gør du
Rør det hele sammen. Lad dejen trække i 10 minutter, og fyld den i en brødform (gerne non-stick). Bag brødet ved 160 grader uden varmluft i ca. 1 time, eller til skorpen er sprød. Lad brødet køle på en bagerist. Bag gerne brødet dagen i forvejen.
PRØV OGSÅ: Gulerodspandekager
PRØV OGSÅ: Yoghurt med blåbærkompot og kardemomme- mysli
PRØV OGSÅ: Bagte tomater med æg
Tip
Lad brødet køle helt af, og pak det ind i papir. Det holder sig lækkert i mindst en uge.