Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 40 min.
Tærtebund:
125 g smør
175 g hvedemel
½ tsk. fint salt
1 æg
3-4 spsk. groft hvedemel (eller hvedemel)
Fyld:
4 æg
3½ dl piskefløde (evt. halvdelen sødmælk)
1 drys paprika
lidt salt og
friskkværnet peber
50 g mild fast ost
50 g blåskimmelost
Pynt:
frisk basilikum
Salat med asparges:
1 grønt salathoved
2 bundter grønne asparges
1 potte frisk basilikum
- Tærtebund:
- Smuldr smør og hvedemel med salt, evt. i en foodprocessor. Saml dejen med et æg. Lad den hvile i køleskab i mindst en time.
- Rul dejen ud i groft hvedemel eller mel, og beklæd en tærteform (20-22 cm i diameter) med dejen. Tryk kanterne godt til, og prik bunden af tærten grundigt med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.
- Forbag tærtebunden i en 225 grader varm ovn i 10 min.
- Fyld: Pisk æg sammen med fløde og evt. mælk samt krydderier.
- Riv osten, og tilsæt halvdelen. Tryk blåskimmelosten gennem en sigte ned i æggemassen. Pisk til ensartet konsistens.
- Sæt den forbagte tærteform på en bageplade, og hæld forsigtigt fyldet i. Bag tærten i ca. 25-20 min. ved 175 grader i en forvarmet ovn, til fyldet er fast. Drys med resten af den revne ost, og bag videre i ca. 5 min., til fyldet er fast og tærten gylden. Pynt med basilikum.
- Salat med asparges: Knæk de træede ender af aspargeserne. Skær aspargeserne i stykker på ca. 3 cm. Kog dem i 2-3 min. i letsaltet vand. Dryp dem af i en sigte.
- Bland stykker af grøn salat med basilikumblade og afkølede stykker asparges.
- Nyd ostetærten lun med salat med asparges.