-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Lækre hjemmebagte pølsehorn med fuldkorn
De fleste børn elsker pølsehorn, så vi bager en stor portion, fryser halvdelen og opbevarer resten i køleskabet, så ungerne selv kan forsyne sig efter skole.
24 stk. pølsehorn
Total:30 minutter
Ingredienser
- Pølsehorn med fuldkorn
- 25 g smør
- 5 dl mælk
- 50 g gær
- 3 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 200 g groft speltmel
- 500-600 g hvedemel
- 24 små pølser, f.eks. brunchpølser fra Langelænder
- lidt sesamfrø til drys
Sådan laver du pølsehorn med fuldkorn
- 1. Smelt smørret i en gryde, og lun mælken heri. Tag gryden af varmen, og hæld væsken i en skål.
- 2. Når væsken er lillefingervarm, røres gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og speltmel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen – hold lidt af melet tilbage. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- 3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem.
- 4. Del den i 24 stykker, og tril til pølser. Sno dejen om de rigtige pølser, og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min.
- 5. Tænd ovnen på 200 grader.
- 6. Pensl pølsehornene med vand, og drys med sesamfrø. Bag brødene i ca. 15 min., til de er gyldne.