Opskrift på rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme
Foto: Line Thit Klein Rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme.

Opskrift på rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme

Skøn rabarbersaft med jordbær, vanilje og kardemomme

Forfriskende og forførende skøn sommerdrik. Se her, hvordan du selv laver den lækreste rabarbersaft med jordbær. I denne version af rabarbersaften har vi også tilsat vanilje og kardemomme. Det bliver saften bestemt ikke dårligere af...

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

1 kg rabarber
250 g jordbær
1½ l vand
½ citron, skallen heraf skåret i strimler
6 hel kardemommekapsler, stødt groft i en morter
1 flækket vaniljestang
500 g rørsukker
isterninger og frisk mynte


Sådan laver du rabarber-jordbærsaft

  1. Skær rabarberne i små stykker og nip stilken af jordbærrene. Kom rabarber og jordbær i en gryde med vand, citronskal, kardemomme og vaniljestang.
  2. Bring det til kogepunktet og lad det koge 5 min ved jævn varme. Tilsæt sukker og kog fortsat til sukkeret er opløst.
  3. Tag gryden af varmen og lad det trække 20-30 min.
  4. Sigt saften gennem en fin sigte og hæld det på skoldede flasker.
  5. Opbevar saften i køleskabet og drik den inde for 1-2 uger. Hvis du laver en stor portion saft, så kan den med fordel fryses i mindre portioner, og tages op af fryseren når du har lyst.
  6. Hæld lidt saft og isterninger i glas. Kom vand på og lidt frisk mynte.


Se også opskrift på Rosmarinkylling med rabarber-chutney.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Dansk mad, Saft og Drikke