Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme
Foto: Line Thit Klein Rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme

Opskrift på rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme

Rabarber-jordbærsaft med vanilje og kardemomme

Forfriskende og forførende skøn sommerdrik.

4
Print

1 kg rabarber
250 g jordbær
1½ l vand
½ citron, skallen heraf skåret i strimler
6 hel kardemommekapsler, stødt groft i en morter
1 flækket vaniljestang
500 g rørsukker
isterninger og frisk mynte


Sådan laver du rabarber-jordbærsaft

Skær rabarberne i små stykker og nip stilken af jordbærrene. Kom rabarber og jordbær i en gryde med vand, citronskal, kardemomme og vaniljestang. Bring det til kogepunktet og lad det koge 5 min ved jævn varme. Tilsæt sukker og kog fortsat til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det trække 20-30 min.

Sigt saften gennem en fin sigte og hæld det på skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet og drik den inde for 1-2 uger. Hvis du laver en stor portion saft, så kan den med fordel fryses i mindre portioner, og tages op af fryseren når du har lyst.

Hæld lidt saft og isterninger i glas. Kom vand på og lidt frisk mynte.


Se også opskrift på Rosmarinkylling med rabarber-chutney.

Tip

Du kan lave den mere børnevenlig ved at undlade kardemomme, men det giver et krydret efterspil, som det er værd at forsøge at lokke i børnene.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rabarber, Søde sager, Dansk mad og Drikke