Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sådan laver du brombærmuffins
Foto: Anders Schønnemann Sådan laver du brombærmuffins

Brombærmuffins

Sådan laver du brombærmuffins

printer Print

10-15 stk.

200 g friske brombær
2-3 spsk lakridspulver
100 g blødt smør
200 g rørsukker
3 æg
100 g hvedemel
50 g hvid chokolade
50 g kokosmel

Sådan laver du brombærmuffins

Vend brombærrene med lakridspulver, og lad dem stå og trække lidt. Rør blødt smør og rørsukker grundigt sammen. Tilsæt herefter 1 æg ad gangen, og tilsæt ikke det næste æg, før dejen har taget det foregående æg til sig, da dejen ellers kan skille.

Tilsæt mel, hakket hvid chokolade og kokosmel, og rør dejen grundigt sammen, så den bliver glat og homogen. Bland til sidst lakridsbrombærrene i dejen.

Fyld dejen i muffinforme af papir eller silikone – og bag kagerne i ovnen ved 180° i 15 min., til de er gennembagte indeni og gyldne og sprøde udenpå.

Brombærrene vil splatte lidt ud under bagningen, men når muffinsene er kølet lidt af og har sat sig, vil det bare give en ekstra dejlig fugtighed. Brombærmuffins er bedst nybagte, men kan også sagtens gemmes i en kagedåse/lufttæt beholder og spises de efterfølgende dage.

De kan faktisk også fryses og så tages ud lidt inden servering og lunes i ovnen, så er de næsten som nybagte.

PRØV OGSÅ: Marmoreret brownie

Se, hvad vi ellers skriver om: Muffins og Brombær