GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Salatsnacks med plantefars
Foto: Betina Hastoft Prøv disse lækre salatsnacks med plantefars.

Salatsnacks med plantefars

Prøv denne opskrift på sunde og vegetariske snacks, som består af salatblade, der er toppet med velsmagende plantefars - simpelt og lækkert!

printer Print
plate 4 personer

1 pk. plantefars
1 hakket løg
2 spsk. revet frisk ingefær
2 spsk. olie
2 spsk. limesaft
2 spsk. soja
1 spsk. sukker
2 hjertesalat
1 dl græsk yoghurt
1 lille bdt. brøndkarse eller frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Svits plantefars, hakkede løg og ingefær i olie på en pande ca. 5 min.
  2. Smag til med limesaft, sojasauce og sukker.
  3. Fordel det på skyllede, afdryppede hjertesalatblade.
  4. Kom lidt yoghurt og brøndkarse på toppen.

Hvad er plantefars?

  • Plantefars er en grøn køderstatning, som er god til f.eks. frikadeller og bøffer. 
  • Farsen indeholder grøntsager, samt forarbejdede proteinformer som soja- eller glutenprotein. 
  • For at opnå den kødlignende farve, er farsen farvet med rødbedesaft. 
  • Plantefars er mere klimaneutralt end f.eks. oksekødsfars, da der bliver udledt mindre CO2 ved produktion. 

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarret, Snacks og Forret