Slanke klassikere: Fiskefrikadeller
SPONSORERET indhold

Slanke klassikere: Fiskefrikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Med få justeringer i de klassiske familieretter kan du sagtens holde dig FIT og være med på familiens menu. Prøv for eksempel disse lækre fiskefrikadeller med honningbagte gulerødder til.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
07. maj. 2020 | Opskrift | Fit living
4 personer | Total: 45 min

Ingredienser

500 g torskefilet
50 g hvidt hvedemel
1 æg
1 spsk. reven skal af økologisk citron
1 dl persille, dild og purløg, hakket
3 snittede forårsløg
1 spsk. havsalt
1 tsk. sort peber, friskkværnet
½ dl minimælk
1 tsk. olivenolie, til stegning

HONNINGBAGTE GULERØDDER
500 g gulerødder
½ tsk. olivenolie, til pensling
2 tsk. blomsterhonning

Grov remoulade
2 dl fraiche, 5 %
½ dl sennepspickles
Brøndkarse

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    309 Kcal
  • Fedt:
    21 %
  • Protein:
    42 %
  • Kulhydrat:
    37 %

Sådan gør du:

  1. Kom fiskekødet i en blender eller foodprocessor, blend det med mel, æg, citronskal samt krydderurter, forårsløg, salt og peber.
  2. Spæd med mælken i lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens.
  3. Del og form farsen til 12 frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider i olivenolie.
  4. Flæk gulerødderne igennem på langs, og vend dem med olivenolie, honning samt salt og peber.
  5. Bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem ved 225 grader varmluft, til de er møre, men stadig har bid.
  6. Rør og smag fraichen til med den grofthakkede sennepspickles samt salt og peber.
  7. Servér frikadellerne med de bagte gulerødder samt remoulade og brøndkarse.

Anbefalet til dig