Slanke klassikere: Fiskefrikadeller
Foto: Maria Warnke Nørregaard Sunde fiskefrikadeller.

Slanke klassikere: Fiskefrikadeller

Med få justeringer i de klassiske familieretter kan du sagtens holde dig FIT og være med på familiens menu. Prøv for eksempel disse lækre fiskefrikadeller med honningbagte gulerødder til.

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 4 personer

500 g torskefilet
50 g hvidt hvedemel
1 æg
1 spsk. reven skal af økologisk citron
1 dl persille, dild og purløg, hakket
3 snittede forårsløg
1 spsk. havsalt
1 tsk. sort peber, friskkværnet
½ dl minimælk
1 tsk. olivenolie, til stegning

HONNINGBAGTE GULERØDDER
500 g gulerødder
½ tsk. olivenolie, til pensling
2 tsk. blomsterhonning

Grov remoulade
2 dl fraiche, 5 %
½ dl sennepspickles
Brøndkarse

Energi pr. person:
309 Kcal
Fedt:
21 %
Protein:
42 %
Kulhydrat:
37 %

Sådan gør du:

  1. Kom fiskekødet i en blender eller foodprocessor, blend det med mel, æg, citronskal samt krydderurter, forårsløg, salt og peber.
  2. Spæd med mælken i lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens.
  3. Del og form farsen til 12 frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider i olivenolie.
  4. Flæk gulerødderne igennem på langs, og vend dem med olivenolie, honning samt salt og peber.
  5. Bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem ved 225 grader varmluft, til de er møre, men stadig har bid.
  6. Rør og smag fraichen til med den grofthakkede sennepspickles samt salt og peber.
  7. Servér frikadellerne med de bagte gulerødder samt remoulade og brøndkarse.
Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Sund aftensmad, Fiskefrikadeller og Hovedret