SPONSORERET indhold
Slanke klassikere: Fiskefrikadeller
Med få justeringer i de klassiske familieretter kan du sagtens holde dig FIT og være med på familiens menu. Prøv for eksempel disse lækre fiskefrikadeller med honningbagte gulerødder til.
4 personer |
Total: 45 min
Ingredienser
500 g torskefilet
50 g hvidt hvedemel
1 æg
1 spsk. reven skal af økologisk citron
1 dl persille, dild og purløg, hakket
3 snittede forårsløg
1 spsk. havsalt
1 tsk. sort peber, friskkværnet
½ dl minimælk
1 tsk. olivenolie, til stegning
HONNINGBAGTE GULERØDDER
500 g gulerødder
½ tsk. olivenolie, til pensling
2 tsk. blomsterhonning
Grov remoulade
2 dl fraiche, 5 %
½ dl sennepspickles
Brøndkarse
Næringsindhold
-
Energi pr. person:309 Kcal
-
Fedt:21 %
-
Protein:42 %
-
Kulhydrat:37 %
Sådan gør du:
- Kom fiskekødet i en blender eller foodprocessor, blend det med mel, æg, citronskal samt krydderurter, forårsløg, salt og peber.
- Spæd med mælken i lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens.
- Del og form farsen til 12 frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider i olivenolie.
- Flæk gulerødderne igennem på langs, og vend dem med olivenolie, honning samt salt og peber.
- Bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem ved 225 grader varmluft, til de er møre, men stadig har bid.
- Rør og smag fraichen til med den grofthakkede sennepspickles samt salt og peber.
- Servér frikadellerne med de bagte gulerødder samt remoulade og brøndkarse.