Smuk cheesecake med citron & rosengeranium
Foto: Martin Dyrløv Den smukkeste cheesecake!

Smuk cheesecake med citron & rosengeranium

De smukke geranier kan spises, og smager lige så skønt som de dufter. Brug kun usprøjtede blomster og blade til kagen med den fnuglette flødeostecreme.

printer Print
preparation Total: en time
plate 1 kage til ca. 10 personer

Kiksebund:

  • 125 g digestive-kiks
  • 50 g ingefærkager
  • 75 g smeltet smør

Creme:

  • 20 blade af rosengeranium (usprøjtet)
  • 1½ dl piskefløde
  • 5 blade husblas
  • 1 citron (øko)
  • 300 g flødeost naturel
  • 150 g cremefraiche 18 %
  • 50 + 50 g sukker
  • 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

Pynt:

  • rosengeraniumblade og -blomster (usprøjtet)

Sådan gør du:

  1. Kiksebund: Knus kiks og kager; Læg dem f.eks. i en frysepose, og bank/ rul uden på posen med en kagerulle. Bland smuldret med smeltet smør, og pres det ud i bunden af en springform (22-24 cm). Sæt formen i køleskabet.
  2. Creme: Riv de grønne blade af rosengeranium op i en lille gryde. Hæld piskefløden over bladene, og varmt forsigtigt op til lige under kogepunktet. Sluk, og lad fløden trække under låg i 20 min.
  3. Læg husblasbladene enkeltvis ned i en skål med koldt vand, og lad dem udbløde i 5 min. 
  4. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften. Knug vandet af husblassen, og smelt den sammen med 3 spsk. citronsaft og citronskal ved meget svag varme – evt. i en skål over et vandbad.
  5. Pisk flødeost, cremefraiche og 50 g sukker sammen i en stor skål. Si geraniumfløden over i cremen, og rør sammen. Si citron/husblassen i cremen, og rør sammen.
  6. Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker, og vend dem i cremen.
  7. Fordél cremen på kiksebunden, glat overfladen, og sæt kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
  8. Løsn kagen fra kanten med en varm palet, og tag kagen ud af formen. Pynt med blade og blomster. 

Tip:

Hvis du ikke kan skaffe usprøjtede geranium, kan du lade fløden trække med en smule lavendelblomster eller friske mynteblade.

Se, hvad vi ellers skriver om: Cheesecake, Kage, Spiselige blomster, Pinse og Bageopskrifter