Opskrifter gravid
Foto: Colourbox

Spis kvalmen væk

Det kan være svært at spise, hvis kvalmen skvulper rundt i halsen, men når du er gravid, kan lette måltider med korte intervaller hjælpe meget på dit velbefindende.

Pludselig dufter kaffe forfærdeligt, og bare tanken om fed mad som lasagne og flødekartofler kan give dig kvalme. De første 12 uger (og for nogle hele graviditeten) kan du døje med graviditetskvalme. Kaffe og fed mad er ikke sundt for gravide, så på den måde er det fint, at kroppen naturligt regulerer din appetit, men kvalmen forsvinder ikke, hvis du bare lader være med at spise.

Spis lidt hele tiden

Som gravid skal du også sørge for at spise sundt og varieret med mange små mellemmåltider. I starten af graviditeten vil flere små måltider hjælpe imod kvalme, og i slutningen kan du få halsbrand og kan derfor ikke spise så meget af gangen.Hvis du under graviditeten får speciel trang til særlige frugter eller grønsager, skal du ikke holde dig tilbage. Du kan ikke komme til at spise for meget frugt eller grønt. Sørg for altid at have mad med dig, så du ikke bliver overmandet af kvalme eller giver dig til at spise en masse fede og søde snacks.

Gode mellemmåltider

Det er naturligvis oplagt at have masser af frisk frugt, grønt og lidt nødder med i tasken. Men til en lang dag kan det være godt med et par variationer. Her får du fire idéer til mellemmåltider, der nemt kan pakkes i tasken, inden kvalme og halsbrand melder sig. Det er godt med en blanding af frugt og grønt og nogle mættende kulhydrater i form af groft brød eller gryn. Salt kan også virke kvalmestillende, men spis ikke for meget, for det binder vandet i kroppen, og det er det sidste, du har brug for. Husk også at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 4 lækre gravid-opskrifter

LÆS OGSÅ: Opskrifter: Raw snacks til dig og baby

LÆS OGSÅ: Vi tester 15 vandrehistorier om gravide

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid