Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på spydstegt gris med couscoussalat
Foto: Andreas Wiking Spydstegt gris og couscoussalat

Opskrift på spydstegt gris med couscoussalat

Spydstegt gris og couscoussalat

4
Print

Spyd:
400 g skinkesmåkød i lidt store tern
2 tsk olivenolie
salt, peber
1 tsk rosmarin
1-2 fed knust hvidløg.

Couscous-salat med kikærter:
2 dl fuldkornscouscous
1 dåse velafdryppede kikærter
1 snittet rødløg
1 dl finthakket persille
2 udkernede, finthakkede røde snackpebre
saft af ½-1 citron
1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1-2 fed knust hvidløg.

Energi pr. person:
550 Kcal
Fedt:
13 %
Protein:
31 %
Kulhydrant:
56 %

Sådan gør du

Kom kødet i en skål og vend det med olivenolie, salt, peber, rosmarin og knust hvidløg. Fordel kødet på spyd af træ eller metal.

Tilbered couscousen efter anvisningen på pakken, rør og smag den til med de øvrige ingredienser.

Steg spyddene på en grillpande eller på en pande med slip let-belægning.
Steg spyddene 8-10 minutter og vend dem jævnligt.

Tip: Du kan også bruge bulgur i stedet for couscous.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Grillspyd, Couscous, Nem aftensmad, Svin, Dansk mad og Hovedret