Tærte med bladbeder og bønnesalat
SPONSORERET indhold

Tærte med bladbeder og bønnesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug de smukke regnbuebeder (bladbeder i forskellige farver) som fyld i en lækker tærte. Cremen er blendet med mild gedeost, og tærten kan laves vegetarisk eller med baconstykker i. Vi serverer en fyldig salat som tilbehør.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
15. sep. 2022 | Mad | Hjemmet
4 personer | Total: 2 timer | Arbejdstid: en time

Ingredienser

Tærtedej:

  • 100 g rugmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 4 spsk. olivenolie

Tærtefyld:

  • 1-2 bundter røde og gule bladbeder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • evt. 150 g baconterninger
  • 2- 3 spsk. olivenolie
  • 3 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 100 g blød gedeost

Bønnesalat:

  • 500 g grønne og/eller gule bønner
  • 1 tsk. djonsennep
  • 1 spsk. sherryvineddike (eller æblevineddike)
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg

Sådan gør du:

  1. Tærtedej: Bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand og olivenolie, og rør dejen sammen – den skal ikke æltes. Pak  dejen ind, og læg den koldt i 30 min.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (20x28 cm) smurt med olivenolie. Prik dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden ved 180 grader i ca. 20 min.
  3. Skær bladene af stilkene på bladbederne, og skyl både blade og stilke. Snit bladene groft, og skær stilkene i stykker på 3-5 cm. Pil løg og hvidløg, og snit dem fint.
  4. Steg baconterninger gyldne på en pande, og tilsæt 1 spsk. olivenolie, løg og hvidløg. Steg dem blanke, og tilsæt stilkene. Steg under omrøring i 5 min. Tilsæt bladene, og varm igennem, til de falder sammen. Krydr med salt og peber, og læg fyldet i tærtebunden.
  5. Pisk eller blend æggene sammen med mælk og gedeost, og krydr med salt og peber. Hæld cremen over fyldet i tærten, og sæt den i ovnen i 35-45 min. – til cremen har sat sig.
  6. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og skær lange bønner i halve. Kog dem i velsaltet vand i 4-5 min. Skyl dem i iskoldt vand, og dryp af i en sigte.
  7. Pisk sennep, vineddike og olie sammen, og tilsæt finthakket eller fintsnittet rødløg. Vend bønnerne i dressingen, og smag til med salt og peber.
  8. Server tærten varm eller lun med bønnesalaten til. 

Anbefalet til dig