Tærte med bladbeder og bønnesalat
Foto: Martin Dyrløv Skøn tærte!

Tærte med bladbeder og bønnesalat

Brug de smukke regnbuebeder (bladbeder i forskellige farver) som fyld i en lækker tærte. Cremen er blendet med mild gedeost, og tærten kan laves vegetarisk eller med baconstykker i. Vi serverer en fyldig salat som tilbehør.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: 2 timer
plate 4 personer

Tærtedej:

  • 100 g rugmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • 4 spsk. olivenolie

Tærtefyld:

  • 1-2 bundter røde og gule bladbeder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • evt. 150 g baconterninger
  • 2- 3 spsk. olivenolie
  • 3 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 100 g blød gedeost

Bønnesalat:

  • 500 g grønne og/eller gule bønner
  • 1 tsk. djonsennep
  • 1 spsk. sherryvineddike (eller æblevineddike)
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg

Sådan gør du:

  1. Tærtedej: Bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand og olivenolie, og rør dejen sammen – den skal ikke æltes. Pak  dejen ind, og læg den koldt i 30 min.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (20x28 cm) smurt med olivenolie. Prik dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden ved 180 grader i ca. 20 min.
  3. Skær bladene af stilkene på bladbederne, og skyl både blade og stilke. Snit bladene groft, og skær stilkene i stykker på 3-5 cm. Pil løg og hvidløg, og snit dem fint.
  4. Steg baconterninger gyldne på en pande, og tilsæt 1 spsk. olivenolie, løg og hvidløg. Steg dem blanke, og tilsæt stilkene. Steg under omrøring i 5 min. Tilsæt bladene, og varm igennem, til de falder sammen. Krydr med salt og peber, og læg fyldet i tærtebunden.
  5. Pisk eller blend æggene sammen med mælk og gedeost, og krydr med salt og peber. Hæld cremen over fyldet i tærten, og sæt den i ovnen i 35-45 min. – til cremen har sat sig.
  6. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og skær lange bønner i halve. Kog dem i velsaltet vand i 4-5 min. Skyl dem i iskoldt vand, og dryp af i en sigte.
  7. Pisk sennep, vineddike og olie sammen, og tilsæt finthakket eller fintsnittet rødløg. Vend bønnerne i dressingen, og smag til med salt og peber.
  8. Server tærten varm eller lun med bønnesalaten til. 
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Tærte, Bønnesalat og Hovedret