-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Tærte med kylling og porre
En brit-pub klassiker, som bare smager super godt. Butterdejen er erstattet med filodej, for at give en lidt lettere tærte.
4
Ingredienser
- kød fra 6 kyllingeoverlår eller 4 kyllingebrystfileter
- 1 fed hvidløg
- 2-3 store porrer
- 4 mellemstore kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- ca. 5 dl kyllingefond
- ½ dl piskefløde
- 1-2 spsk hakket frisk timian
- salt og peber
- 1 pakke filodej, ca 4 lag
- 50 g smeltet smør
Sådan laver du kylling
- Fjern kyllingekødet fra benene og skær det i store tern. Hak hvidløget fint og skyl porrerne grundigt. Skær dem i skiver på omkring 1 cm tykkelse.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2x2cm. Smelt olie og smør i en gryde og svits kyllingekød til det er let brunet på alle sider.
- Tilsæt hvidløg, porrer og karftofler og lad grøntsagerne svitse et par minutter på mellemhøj varme. De må ikke blive brune. Tilsæt melet og rør rundt, så det fordeler sig, og tilsæt derefter fond, fløde og timian. Lad blandingen stå og simre, indtil kartoflerne og kyllingen er møre og saucen tykner, det tager ca. 15 min. Hæld evt. lidt ekstra vand eller fond på, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med salt og peber og hæld blandingen i et ovnfast, rundt fad.
- Tænd ovnen på 200 imens du gør tærten færdig. Læg filolagene ovenpå porre-kyllingestuvningen, så det dækker over det hele. Fold kanterne ind over tærten. Pensl med rigeligt smeltet smør, og bag tærten i 20-25 min, eller indtil filolagene er sprøde og gyldenbrune.
- Servér evt. med en grøn salat.