Tomatsuppe opskrift
SPONSORERET indhold

Tomatsuppe med friske krydderurter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tomatsuppen bliver meget aromatisk med krydderurter, og er genial, hvis du lige vil af med et par kilo. Du kan evt. erstatte cremefraichen med formage frais.

Af: Martin Haugaard Zielke Foto: Mikkel Adsbøl
02. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

10 solmodne store tomater
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
½ bundt frisk kruspersille
½ bundt frisk basilikum
2 spsk hakket oregano, meget gerne frisk
2 spsk tomatpuré
6 spsk olivenolie
4 spsk creme fraiche
salt og peber.

Sådan laver du tomatsuppen

Snit tomater, skalotteløg og hvidløg fint. Kom olivenolie i en gryde, varm olien. Tilsæt derefter tomater og løg, og lad tomaterne stege møre. Tilsæt 6-8 dl vand alt efter hvor meget vand tomaterne afgiver. Tilsæt hakket krydderurterne.

Lad suppen koge i 8 min, og blend den derefter. Kom tomatpuré i og blend igen. Smag suppen til med salt og peber og evt. flere krydderurter. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker en mere flydende suppe.

Anret suppen i nogle flotte suppetallerkener eller glas, der tåler varme. Pynt med cremefraiche og friske basilikumblade.

Suppen kan sagtens laves dagen før og så lunes op når du skal bruge den.