Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Tortillachips med avocadodip
Foto: Maria Nørregaard Tortillachips med avocadodip

Tortillachips med avocadodip

Tortillachips med avocadodip

Den sprøde tortillachip påvirker dit blodsukker langsomt, og dippen af avocado og skyr sikrer, at du får sundt fedt.

Print

6 portioner

4 stk tortilla majspandekager, fuldkorn (lille størrelse)
2 dl olivenolie
salt

Avocadodip med løvstikke:
2 avocadoer
frisk løvstikke, finthakket
salt og peber
2 spsk citronsaft

Skyrmayo:
300 g skyr
1 spsk mayonnaise
salt

Sådan gør du

1/ Skær tortillaerne i kvarte. Skær dem derefter ud i små trekanter, så du får en masse små trekanter.

2/ Varm olien op på en pande eller en kasserolle, og tilsæt lidt salt. Skru lidt ned for varmen, så olien ikke brænder på.

3/ Læg 6-10 stykker tortilla i olien ad gangen. Når de bliver gyldne i kanten, vender du dem med en gaffel, en hulske og/eller en grydeske. Tag dem op af olien, og kom nye tortillastykker i. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle, og lad dem dryppe af.

4/ Drys evt. med lidt ekstra salt, når de er færdige.

5/ Mos avocadoerne, og tilsæt finthakket løvstikke, salt, peber og citronsaft.

6/ Rør skyr og mayonnaisen sammen, smag til med salt. Dyp dine tortillachips i avocadodip og skyrmayo.

[250 kcal pr. portion]

SE OGSÅ på Boligliv.dk: Bag til den lille sult

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter