
Tortillachips med avocadodip
Den sprøde tortillachip påvirker dit blodsukker langsomt, og dippen af avocado og skyr sikrer, at du får sundt fedt.
Ingredienser
6 portioner
4 stk tortilla majspandekager, fuldkorn (lille størrelse)
2 dl olivenolie
salt
Avocadodip med løvstikke:
2 avocadoer
frisk løvstikke, finthakket
salt og peber
2 spsk citronsaft
Skyrmayo:
300 g skyr
1 spsk mayonnaise
salt
Sådan gør du
1/ Skær tortillaerne i kvarte. Skær dem derefter ud i små trekanter, så du får en masse små trekanter.
2/ Varm olien op på en pande eller en kasserolle, og tilsæt lidt salt. Skru lidt ned for varmen, så olien ikke brænder på.
3/ Læg 6-10 stykker tortilla i olien ad gangen. Når de bliver gyldne i kanten, vender du dem med en gaffel, en hulske og/eller en grydeske. Tag dem op af olien, og kom nye tortillastykker i. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle, og lad dem dryppe af.
4/ Drys evt. med lidt ekstra salt, når de er færdige.
5/ Mos avocadoerne, og tilsæt finthakket løvstikke, salt, peber og citronsaft.
6/ Rør skyr og mayonnaisen sammen, smag til med salt. Dyp dine tortillachips i avocadodip og skyrmayo.
[250 kcal pr. portion]
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Bag til den lille sult
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter