omelet
Foto: Frederikke Heiberg Sandra Pugliese elsker mad - italiensk mad. Lavet fra bunden med enkle, lækre råvarer

Zucchinifrittata opskrift

Zucchinifrittata

Der er ikke noget som en ægte italiensk omelet.

printer Print
plate 2

1 spsk pinjekerner
1 stort skalotteløg, finthakket
2 spsk olivenolie
1 zucchini (squash) i meget tynde skiver
1 tsk urte- eller havsalt
peber
3 æg
3 spsk små sorte oliven
1 lille bundt basilikum, finthakket
2 store spsk revet parmesan eller pecorino
evt. en håndfuld små tomater, skåret i tern

Sådan gør du:

Rist pinjekernerne et par minutter på en tør pande, og sæt dem til side. Skalotteløget svitses i 2 spsk olivenolie et par minutter, hvorefter de fintskivede zucchinier tilsættes. Svits videre i et par minutter, så zucchinien forbliver sprød, men lige er nået at falde sammen. Hæld det meste af væden fra, og smag til med halvdelen af salt og peber. Pisk æggene sammen med pinjekerner, oliven, basilikum, den anden halvdel af saltet, parmesan og et par kværn peber. Hæld æggemassen over zucchinien, og steg frittataen for lav varme, til den er næsten færdig – den må godt være lidt våd på toppen. Herefter tager du en stor tallerken, som du lader den glide over på, hvorefter du placerer panden, så du kan vende den og stege den færdig på den anden side. Pynt evt. med tomater skåret i tern.


TIP! Frittataen smager også skønt koldt og egner sig fint til en buffet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad