
Ostegratineret fiskefad
Ovnbagt fisk medspinatog en mildostesovs er en rigtig klassiker.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 40 min.
- Stege/kogetid: ca. 25 min.
- Kødet er fryse-egnet
- 500 g spinat (eller 3-4 kugler frossen spinat)
- 2-3 tsk groft salt og friskkværnet peber
- 2 knivspids friskrevet muskatnød
- 8-12 fiskefileter (uden skind)
- Ostesovs:
- 25 g smør
- 30 g mel
- ca. 5 dl mælk
- ca. 75 g mild ost (revet)
- Tilbehør: tomatbåde og kartofler
- Kog renset spinat i letsaltetvand i ca. 1 minut og lad vandet løbe fra. Er spinaten frossen, skal den overskydende vand knuges ud.
- Fordel spinaten i bunden afet ovnfast fad og krydr med salt, peber og muskatnød. Rul fiske-fileterne sammen oglæg dem ovenpå spinaten.
- Ostesovs:
- Smelt smør i en gryde, drys melet i og lad det opsugesmørret. Pisk mælken i og kog under omrøringi 3-4 min. ved svag varme.
- Drys halvdelen af osten i sovsen, hæld den over fisken og spinatenog slut af medden sidste ost. Bag retteni ca. 15 min. i en 200grader varm ovn.
- Anret den ovnbagte fisk med tomater og kogte kartoflerog servér.