Ostegratineret fiskefad

Ostegratineret fiskefad

Ovnbagt fisk medspinatog en mildostesovs er en rigtig klassiker.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 40 min.
  • Stege/kogetid: ca. 25 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 500 g spinat (eller 3-4 kugler frossen spinat)
  • 2-3 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 2 knivspids friskrevet muskatnød
  • 8-12 fiskefileter (uden skind)
  • Ostesovs:
  • 25 g smør
  • 30 g mel
  • ca. 5 dl mælk
  • ca. 75 g mild ost (revet)
  • Tilbehør: tomatbåde og kartofler

  1. Kog renset spinat i letsaltetvand i ca. 1 minut og lad vandet løbe fra. Er spinaten frossen, skal den overskydende vand knuges ud.
  2. Fordel spinaten i bunden afet ovnfast fad og krydr med salt, peber og muskatnød. Rul fiske-fileterne sammen oglæg dem ovenpå spinaten.
  3. Ostesovs:
  4. Smelt smør i en gryde, drys melet i og lad det opsugesmørret. Pisk mælken i og kog under omrøringi 3-4 min. ved svag varme.
  5. Drys halvdelen af osten i sovsen, hæld den over fisken og spinatenog slut af medden sidste ost. Bag retteni ca. 15 min. i en 200grader varm ovn.
  6. Anret den ovnbagte fisk med tomater og kogte kartoflerog servér.